Matfyzácká kuchařka: Porovnání verzí
(+ neexistujici stranky) |
(zakomentovani casti o povoleni editace) |
||
Řádek 5: | Řádek 5: | ||
Popíšeme a vysvětlíme tu téměř všechno, jen jedno zachytit neumíme: Atmosféru přednášek, nenapsané zápočty, referáty odměněné potleskem či provázené smíchem nebo hlasitým chrápáním, probdělé noci, týdny a semestry strávené měřením fyzikálních praktik a následným smolením protokolů, první známku v indexu, zkoušky úspěšně složené nad hrnkem čaje profesorem ochotně nabídnutým, či zkoušky končící zápisem neprospěl... |
Popíšeme a vysvětlíme tu téměř všechno, jen jedno zachytit neumíme: Atmosféru přednášek, nenapsané zápočty, referáty odměněné potleskem či provázené smíchem nebo hlasitým chrápáním, probdělé noci, týdny a semestry strávené měřením fyzikálních praktik a následným smolením protokolů, první známku v indexu, zkoušky úspěšně složené nad hrnkem čaje profesorem ochotně nabídnutým, či zkoušky končící zápisem neprospěl... |
||
Budeme rádi, pokud k výše uvedeným informacím svým dílem přispějete – stačí kdekoliv kliknout na „Editovat“. [http://matfyzak.cz Spolek Matfyzák] bude průběžně sledovat a urovnávat zdejší texty a na konci školního roku je vysází do tištěné verze, kterou rozdá nastávajícím prvákům na Albeři. |
<!-- Budeme rádi, pokud k výše uvedeným informacím svým dílem přispějete – stačí kdekoliv kliknout na „Editovat“. [http://matfyzak.cz Spolek Matfyzák] bude průběžně sledovat a urovnávat zdejší texty a na konci školního roku je vysází do tištěné verze, kterou rozdá nastávajícím prvákům na Albeři. ---> |
||
====Podkapitoly==== |
====Podkapitoly==== |
Verze z 22. 6. 2015, 13:03
V této kuchařce nenaleznete recept na jehněčí ragů, protože je příliš složitý. Najdete tu ale recepty k přežití na Matfyzu. Neradi bychom vás okradli o kouzlo objevování toho, co znamená být studentem MFF. Na druhou stranu, místo úspěchu vám to může přinést jen spoustu trapasů a zbytečné časové ztráty. Tento průvodce Matematicko-fyzikální fakultou, kolejí 17. listopadu, pražskou MHD a Prahou vůbec tedy vznikl pro ty z vás, kteří se nechtějí se vším mořit sami.
První Studentská kuchařka vznikla v roce 1994 zásluhou Martina Krynického (verze z roku 1998 je dostupná zde). Od té doby se noví a noví autoři snaží kuchařku vylepšovat opravováním starých chyb a přidáváním chyb nových. Od roku 2011 je volně přístupná na webu jako wiki (doufejme, že jako experiment to bude fungovat).
Popíšeme a vysvětlíme tu téměř všechno, jen jedno zachytit neumíme: Atmosféru přednášek, nenapsané zápočty, referáty odměněné potleskem či provázené smíchem nebo hlasitým chrápáním, probdělé noci, týdny a semestry strávené měřením fyzikálních praktik a následným smolením protokolů, první známku v indexu, zkoušky úspěšně složené nad hrnkem čaje profesorem ochotně nabídnutým, či zkoušky končící zápisem neprospěl...
Podkapitoly
- Úvod do Matfyzu: co vyřídit předem, studium, fakultní budovy, nefakultní budovy, počítačové laboratoře, zdroje informací, Spolek Matfyzák, Studentská unie
- Koleje a menzy: kolej 17. listopadu, Koleje a menzy (KaM) UK, přidělování koleje, nejdůležitější menzy pro matfyzáky
- Hlavní město Praha: nejpoužívanější potraviny, nejoblíbenější hospody a čajovny, kina
- MHD: jízdné, z čeho se vlastně MHD skládá, specifika pro kolej 17. listopadu, ideální algoritmy MHD