Matfyzácká kuchařka: Porovnání verzí
m (Velké K (je to název koleje)) |
|||
Řádek 1: | Řádek 1: | ||
{{Exportováno | komu = |
{{Exportováno | komu = Davidovi | e-mail = davidnapravnik+kucharkaExport@gmail.com}} |
||
Vítejte, ať už čtete tento text z |
Vítejte, ať už čtete tento text z obrazovek vašich počítačů, z displejů vašich chytrých telefonů nebo držíte v ruce tištěnou verzi této ne jen tak obyčejné kuchařky. Vězte, že vám může být v lecčem užitečná. |
||
V |
V této kuchařce nenaleznete recept na jehněčí ragů, protože je příliš složitý. Najdete v ní ale recepty k přežití na Matfyzu. Přestože bychom vás jen neradi okrádali o požitek z objevování krás fakultních budov, tunelů metra nebo věží matičky stověžaté, věříme, že malá pomoc na začátek se vám může hodit. Ušetříte si tak možná nejeden trapas nebo nedorozumění a zcela určitě alespoň část stresu spojeného s nástupem na novou školu. Tato kuchařka vznikla jako průvodce po budovách MFF, životem na kolejích (převážně Koleji 17. listopadu) a cestováním pražskou MHD. |
||
První Studentská kuchařka vznikla v |
První Studentská kuchařka vznikla v roce 1994 zásluhou Martina Krynického. Od té doby se noví a noví autoři, členové Spolku Matfyzák, snaží kuchařku vylepšovat opravováním starých chyb a přidáváním chyb nových. Od roku 2011 je volně přístupná na webu jako wiki ([[matfyzak.cz/kucharka|matfyzak.cz/kucharka]]). |
||
Popíšeme a |
Popíšeme a vysvětlíme tu téměř všechno, jen jedno zachytit neumíme: atmosféru přednášek, nenapsané zápočty, referáty odměněné potleskem či provázené smíchem nebo hlasitým chrápáním, probdělé noci, týdny a semestry strávené měřením fyzikálních praktik a následným smolením protokolů, první známku v SISu, zkoušky úspěšně složené nad hrnkem čaje profesorem ochotně nabídnutým či zkoušky končící zápisem neprospěl. |
||
====Podkapitoly==== |
====Podkapitoly==== |
Verze z 29. 8. 2020, 11:53
Vítejte, ať už čtete tento text z obrazovek vašich počítačů, z displejů vašich chytrých telefonů nebo držíte v ruce tištěnou verzi této ne jen tak obyčejné kuchařky. Vězte, že vám může být v lecčem užitečná.
V této kuchařce nenaleznete recept na jehněčí ragů, protože je příliš složitý. Najdete v ní ale recepty k přežití na Matfyzu. Přestože bychom vás jen neradi okrádali o požitek z objevování krás fakultních budov, tunelů metra nebo věží matičky stověžaté, věříme, že malá pomoc na začátek se vám může hodit. Ušetříte si tak možná nejeden trapas nebo nedorozumění a zcela určitě alespoň část stresu spojeného s nástupem na novou školu. Tato kuchařka vznikla jako průvodce po budovách MFF, životem na kolejích (převážně Koleji 17. listopadu) a cestováním pražskou MHD.
První Studentská kuchařka vznikla v roce 1994 zásluhou Martina Krynického. Od té doby se noví a noví autoři, členové Spolku Matfyzák, snaží kuchařku vylepšovat opravováním starých chyb a přidáváním chyb nových. Od roku 2011 je volně přístupná na webu jako wiki (matfyzak.cz/kucharka).
Popíšeme a vysvětlíme tu téměř všechno, jen jedno zachytit neumíme: atmosféru přednášek, nenapsané zápočty, referáty odměněné potleskem či provázené smíchem nebo hlasitým chrápáním, probdělé noci, týdny a semestry strávené měřením fyzikálních praktik a následným smolením protokolů, první známku v SISu, zkoušky úspěšně složené nad hrnkem čaje profesorem ochotně nabídnutým či zkoušky končící zápisem neprospěl.
Podkapitoly
- Úvod do Matfyzu: co vyřídit předem, studium, fakultní a nefakultní budovy, počítačové laboratoře, zdroje informací, Spolek Matfyzák, SKAS
- Koleje a menzy: Kolej 17. listopadu, další koleje UK, přidělování koleje, nejdůležitější menzy pro matfyzáky
- Hlavní město Praha: sport, nejpoužívanější obchody, nejoblíbenější hospody a čajovny, pražská mluva
- MHD: jízdné, co v Praze jezdí, specifika pro Kolej 17. listopadu, ideální algoritmy přepravování
- Recepty: jak snadno uvařit nějaký pokrm, tipy a triky starších spolužáků